Cremant d'Alsace, Fernand Engel

Land Frankrijk
Streek Alsace
Wijnhuis Fernand Engel
Jaar 2017
Kleur Goudgeel en fijne mousse
Druif Chardonnay
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Intens bouquet van honing, sinaasappel, citroen, grapefruit en witte bloesem, ondersteund door hints van toast. Ferm, frisse zuren en drogend. Fruitig en rond. Energiek.

 

De Cremant d'Alsace valt steevast in de prijzen Sparkling Wines Effervescents du Monde.

 

Het befaamde Domaine Engel  ligt in het plaatsje Rorschwihr en bezit 52 hectare in 7 verschillende dorpen en verdeeld over 150 verschillende percelen. Een waar mozaïek van terroirs, en dat vinden ze zelf een groot goed, want het spreidt het risico op misoogst. De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht. Inmiddels heeft Domaine Engel ook wijngaarden aangekocht in verschillende Grands Crus. Er wordt Grand Cru Riesling geproduceerd in de Praelatenberg (Kintzheim), Gewurztraminer in de Altenberg (Bergheim) en Pinot Gris in de Gloeckelberg (Rodern en St. Hippolyte).

Bernard Engel, zoon van oprichter Fernand, houdt zich bezig met de verzorging van de wijngaarden en bemerkte dat hij, bij gebruikmaking van de traditionele middelen, steeds vaker last had van huidaandoeningen en andere rare kwaaltjes. Hij schakelde in 2001 over op de bio-dynamische werkwijze en zag zijn kwalen verdwijnen. Sindsdien wordt het hele Domaine bio-dynamisch bewerkt en inmiddels is het Domaine ook als zodanig gecertificeerd.

Bekijk alle wijnen uit Champagne en mousserend